15 November 2015

Waarom een mobiele website een must is

Strategie

Snel even iets opzoeken of nakijken. Bezoekers kunnen worden geprikkeld door een gesprek, via radio of tv. Is uw website geschikt voor mobiele apparaten als smartphones en tablets?

 

Mobiele website. First screen!

Het bezoekersgedrag voor websites is dusdanig verschoven dat er sneller en vaker wordt gekeken vanaf een mobiel apparaat dan vanaf een desktop of laptop. Mobiel is geen second screen meer, het is first screen. Ook uw bezoeker zal via een mobiel apparaat uw website willen bekijken. Even snel iets opzoeken of nakijken. Is uw website geschikt voor mobiele apparaten als smartphones en tablets?

Wees relevant

Voordat u zich alleen bezig gaat houden met een mobiele website zijn er ook andere aspecten aan de orde. Allereerst is het belangrijk dat u een goede website heeft. Uw website moet herkenbaar zijn, uw naam en/of logo moet er goed in naar voren komen en er moet relevante informatie op staan, de bezoeker komt tenslotte met een doel. Beantwoord u dit doel?

U weet zelf heel goed wat u kunt en wat u aan te bieden heeft, maar komt dit ook goed naar voren op uw website. Regelmatig nog komen wij websites tegen waar het vinden van een simpel telefoonnumer of openingstijden grote moeite kost. Dit kan u bezoekers en misschien zelfs wel omzet kosten. Ook dit is een aandachtspunt. Laat een familielid, goede vriend of kennis eens iets opzoeken op uw website en bekijk eens of dat gemakkelijk gaat.

Nadat uw website inhoudelijk goed en duidelijk is wordt het ook belangrijk dat de website goed werkt op mobiele apparaten.

Meer weten over de mogelijkheden? Laat ons uw website evalueren of  Neem contact met ons op.